Kunst in Amsterdam

In Amsterdam zijn enige van de mooiste kunstwerken van Nederland te vinden. Van de klassieke kunst in Amsterdam is uiteraard het schilderij "De Nachtwacht" van Rembrandt het bekendst. Maar ook de schilderijen van Van Gogh, zoals de Zonnebloemen, behoren tot de wereldberoemde kunst. Amsterdam heeft echter niet alleen kunstwerken uit de Gouden Eeuw van meesterkunstenaars. Ook vandaag de dag wordt er geweldigde kunst gemaakt en aangeboden in Amsterdam.

kunst in Amsterdam
Kunst in Amsterdam - bekende schilderijen te zien in Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum is wereldberoemd. Enkele van de bekendste werken zijn: De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn, Het melkmeisje van Johannes Vermeer, De vrolijke drinker van Frans Hals, De burgemeester van Delft en zijn dochter van Jan Steen, De bedreigde zwaan van Jan Asselijn en de Molen van Meindert Hobbema.

Het Rijksmuseum ligt tussen de Stadhouderskade en het Museumplein in Amsterdam-Zuid en biedt een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis. Van 18 maart 2003 tot en met 12 april 2013 was het museum geheel gesloten voor het publiek. Vanaf 13 april 2013 is het vernieuwde Rijksmuseum weer geopend voor het publiek.

Stedelijk Museum Amsterdam

Het Stedelijk Museum is een museum voor hedendaagse kunst, met nadruk op ondere andere kunstvormen van De Stijl, het Bauhaus, CoBrA en popart. Het is museum is opgericht in 1874 en is het gevestigd aan de Paulus Potterstraat, aangrenzend aan het Museumplein, in Amsterdam-Zuid, waar zich ook het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum bevinden. In de collectie zijn vrijwel alle belangrijke stromingen van de 20ste eeuw en 21ste eeuw vertegenwoordigd.

Van Gogh Museum Amsterdam

Anders dan de naam doet vermoeden, zijn in het Van Gogh Museum te Amsterdam niet alleen schilderijen van Vincent van Gogh te bekijken. Maar het is wel de belangrijkste collectie. Met een verzameling van ruim tweehonderd schilderijen, vijfhonderd tekeningen en zevenhonderd brieven van Vincent van Gogh is met recht een ode aan een van de meest bewonderde kunstenaars van Nederland. Opmerkelijk is dat Vincent van Gogh tijdens zijn leven slechts twee schilderijen verkocht. Nu behoren zijn schilderijen tot enkele van de duurste ter wereld.

Andere kunst in Amsterdam

Andere musea in Amsterdam waar mooie kunstwerken te bewondern zijn, zijn onder andere:

  • Hermitage Amsterdam, het kleine broertje van de Hermitage in Sint-Petersburg, een van de grootste musea ter wereld
  • Bijbels museum, met een verkenning van de bijbelse geschiedenis en geografie
  • Cobra museum (Amstelveen), met o.a. de bekende kunstenaars Karel Appel, Corneille en Constant.
  • Joods Historisch Museum
  • Nederlands Scheepvaartmuseum, met alles over de Nederlandse marine

Schilderijen in Amsterdam
Veel mooie kunst en schilderijen in Amsterdam


Kunst in Amsterdam

In Amsterdam zijn enige van de mooiste kunstwerken van Nederland te vinden. Van de klassieke kunst in Amsterdam is uiteraard het schilderij "De Nachtw… Meer →


Schilderij van Amsterdam

Amsterdam kent vele mooie steegjes, pleinen, parken, grachten en straten. Veel van de mooiste plekjes van Amsterdam zijn door de eeuwen heen gevangen … Meer →


Schilderij uit Amsterdam

Op zoek naar een schilderij uit Amsterdam? Amsterdam kent vele kunstgaleries en kunstveilingen. Maar vergeet ook de online kunstgaleries niet die Amst… Meer →


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]